Ulrika Lorentzis blogg

Ulrika Lorentzis blogg

Om den här bloggen

Tankar och åsikter, just nu mest loggbok för reaktioner på boken Något bara kvinnor kan. Normer, biologi och graviditet.

Äntligen!

POLITIKPosted by ulorentzi 23 Jan, 2009 11:13:39
En arbetsgrupp inom moderaterna öppnar för ökad individualisering av föräldraförsäkringen, se t ex Svenska Dagbladets artikel M-grupp öppnar för pappamånader. ”Vi tror att det på sikt kan krävas en ökad individualisering av föräldraförsäkringen för att uppnå målet med ett jämställt föräldraskap och en jämställd arbetsmarknad”, skriver M-gruppen.

Märkligaste kommentar jag sett hittills är SvD:s ledare som skriver: "En borgerlig familjepolitik ska inte ha politiska mål som utgångspunkt". Hur hade de tänkt att det skulle gå till?

Jag ska inte överdriva min egen roll i moderaternas utveckling men är fortfarande rätt nöjd med min debattartikel Ren och skär populism av de borgerliga i Svenska Dagbladet 17 oktober 2004. Där skrev jag:
"Borgerligheten saknar helt en diskussion om vilken politik som stärker den möjligheten. I stället talar den om valfrihet när forskning och utredningar visar hur vi med skattemedel tvingar in mammor och pappor i traditionella roller. De sticker huvudet i sanden och låtsas att ett populärt statligt system, föräldraförsäkringen i sin nuvarande utformning, är neutralt.
Det är inget annat än ren och skär populism."

Äntligen verkar några moderater förstå att det inte finns någon familjepolitik som inte får politiska konsekvenser.

  • Comments(0)//blogg.ulrikalorentzi.se/#post17