Ulrika Lorentzis blogg

Ulrika Lorentzis blogg

Om den här bloggen

Tankar och åsikter, just nu mest loggbok för reaktioner på boken Något bara kvinnor kan. Normer, biologi och graviditet.

Klok och alldeles lagom polemisk

GRAVIDITETPosted by ulorentzi 29 Dec, 2008 15:59:18
Journalistförbundets tidning Journalisten nr 25 2008 recenserades min bok, med korrekt titel och allt. Recensenten menade att boken sticker ut i floran av inte mindre än 40 gravidböcker som finns att köpa i bokhandeln just nu.
"Mycket har sagts förr, men intervjuerna med bland andra Tiina Rosenberg och Ebba Witt-Brattström är personliga och roliga att läsa. Jag tycker också om Lorentzis läsning av en samling romaner på temat graviditet, och hennes ton känns klok och alldeles lagom polemisk."

DN:s recensent Kajsa Ekis Ekman, i recensionen "Öppet samtal om graviditet" 10 december 2008, lyckades däremot inte lista ut vad boken heter. Jag har svårt att tro att hon kan ha läst mer än första fjärdedelen och på sin höjd bläddrat igenom resten. Att en utvikning i början av andra kapitlet blir utsedd till bokens huvudsakliga slutsats tyder på att Ekis Ekman antingen är ohederlig, lat eller helt enkelt dum i huvudet.

  • Comments(0)//blogg.ulrikalorentzi.se/#post12